Unge socialdemokrater: Lars Løkke er en nasserøv

"Danmarks største nasserøv".

Det er, hvad Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) kalder Venstres netop genvalgte formand, Lars Løkke Rasmussen, i en ny kampagne, der går til hårdt angreb på partiet.

Annoncen, der lørdag er bragt i Jyllands-Posten og Ekstra Bladet, forestiller et billede af venstreformanden med et smørret grin efterfulgt af anklager om at udnytte skatteydernes penge.

DSU's forbundsformand, Alexander Grandt Petersen, mener ikke, at ungdomsorganisationen går over stregen.

- Vil vil gerne fortælle danskerne, at der er en sammenhæng mellem ens moral som menneske og politiker, og den politik, man gerne vil føre. Venstre vil skære i velfærden samtidig med, at partiet har en formand, der ikke kan efterleve samme moral, siger han til Ritzau.

Kampagnen er skudt i gang samtidig med, at Venstres folketingspolitikere og bagland holder landsmøde i Herning.

I kampagnen har DSU taget flere af Løkkes personsager op. Blandt andet sagen om, at Venstre har betalt 152.000 kroner til jakkesæt og underbukser til formanden.

Men formanden for Socialdemokraternes ungdomsorganisation afviser, at den blot er ude på at koge suppe på gamle bilagssager:

- Havde det været en enkelt eller to bilagssager, så var der ikke meget at komme efter. Men udfordringen for Lars Løkke er, at sagerne fortsætter. Inden for det seneste års tid har der både været GGGI-sagen og hans underbukser og jakkesæt, som vi har været med til at betale.

Spørgsmål: Bør DSU ikke fokusere på at fremføre Socialdemokraternes egen politik frem for at gå ud med et personangreb?

- Vi bruger også megen tid på at fremføre vores egen politik. Men når en stor del af danskerne overvejer at stemme på blå blok, skal de være klar over, at det er Lars Løkke og hans moral, de stemmer ind i Statsministeriet, siger Alexander Grandt Petersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip