Unge søger mere mod det private erhvervsliv

Det er erhvervsakademiuddannelserne, der er de klare højdespringere, når det gælder ansøgningerne til de videregående uddannelser i år.

Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der er offentliggjort søndag.

Med i alt 14.063 førsteprioritetsansøgninger opnår erhvervsakademiuddannelserne i år en ansøgerfremgang på 13 procent i forhold til sidste år.

Ifølge uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) har samfundet og arbejdsmarkedet ændret sig markant, og derfor skal uddannelserne følge med.

- Vi skal uddanne vores unge til fremtiden, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Den offentlige sektor vil stadig aftage mange med en videregående uddannelse, men markant flere end i dag skal finde job i den private sektor, og en stor del af især erhvervsakademiuddannelserne er i høj grad målrettet disse job.

På professionsbacheloruddannelserne er der i år modtaget fem procent flere førsteprioritetsansøgninger, mens ansøgertallet til de akademiske bacheloruddannelser er faldet med én procent i forhold til 2013.

De tre videregående uddannelsesinstitutioner, som har modtaget flest førsteprioritetsansøgninger i 2014, er Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Professionshøjskolen VIA, der tilsammen har modtaget næsten hver tredje førsteprioritetsansøgning.

Allerede lørdag viste det sig, at der igen i år er blevet slået rekord i antallet af ansøgninger til de videregående uddannelser.

Således har 91.231 søgt optagelse på en videregående uddannelse i år. Det er det højeste antal nogensinde og samtidig en stigning på fire procent i forhold til ansøgertallet sidste år, der lød på 88.040.

Alle ansøgere får besked den 30. juli, om de er kommet ind på deres ansøgte studie.

I 2013 blev 63.525 ud af de i alt 88.040 ansøgere optaget på en videregående uddannelse. Dermed måtte 24.515 af ansøgerne finde et afslag liggende i postkassen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip