Unge uden uddannelse fylder fængslerne

Når man tager gruppen fra 25 til 29-årige iblandt de indsatte i fængslerne, finder man, at 8 ud af 10 ikke har en uddannelse udover folkeskolen.

Det er de socialt udsatte som primært ender i fængslerne, og det er derfor vigtigt, at am bliver bedre til at hjælpe dem, siger Inge Bryrup, der er professor på institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg universitet.

Læs også: Anklage: Mor medvirkede til stedfars voldtægt af datter

Det skriver Politikken mandag.

Et ekstra år i folkeskolen
Justitsminister Mette Frederiksen (S) siger, at det er ulykkeligt tydeligt, at det er de socialt udsatte, som ender i en kriminel løbebane.

Hun glæder sig dog over, at der både er sket et fald i unge kriminelle, og en stigning i folk, som får sig en uddannelse.

Læs også: 'Hjælp, det brænder!': Papegøjer alarmerede brandfolk

Derudover peger justitsministeren på, at man skal prioritere at arbejde med familierne og prøve at løse de grundlæggende sociale problemer.  Desuden skal det kriminalpræventive arbejde også opprioriteres.

Inge Bryrup mener, at et 11. år i folkeskolen kan være en del af en løsning. Her, mener hun, at de unge er ved at opdage, at det er alvor, og derfor kan man gøre en stor forskel for de socialt udsatte.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip