Unge vælger i stort omfang læreruddannelsen fra

Sidste års lærerkonflikt og forrige års læreruddannelsesreform kan nu for alvor mærkes, når man ser på, hvor mange unge der ønsker at uddanne sig til skolelærere.

Det fortæller rektor på Professionshøjskolen Metropol, Stefan Hermann, på dagen, hvor fristen for at søge ind på de videregående uddannelser via kvote ét udløb.

- Læreruddannelsen går ned igen. Vi har fået væsentlig færre ansøgere til vores læreruddannelse, siger Stefan Hermann til Ritzau.

I forhold til 2013 er antallet af unge, som vælger læreruddannelsen som første prioritet, faldet med omkring 25 procent. Dermed ser den nedadgående kurve ud til at forsætte i forbindelse med læreruddannelsen.

I 2011 søgte 541 ind på læreruddannelsen på Professionshøjskolen Metropol som førsteprioritet, men i 2013 var tallet faldet til 288. Det samlede antal ansøgninger til læreruddannelsen, medregnet lavere prioriterede ønsker, faldt i samme periode fra 1284 til 863.

Selv om antallet af ansøgere bliver stadig mindre, er Stefan Hermann tilfreds med de studerende, der trods alt vælger uddannelsen.

- Vi ser en tendens i forhold til at få mere motiverede og dygtige studerende med den nye læreruddannelse og karakterkravet på syv. Vi hører på praktikstederne, at de er bedre, og de er mere motiverede.

- Det dér med, at flere bare er godt, det holder ikke nødvendigvis. Nogle gange kan det være færre, men bedre, og så er det samlet set et godt resultat, siger Stefan Hermann.

VIA University College i Aarhus oplever ligeledes, at unge vælger læreruddannelsen fra. Således har professionshøjskolen modtaget 7,7 procent færre ansøgninger til lærerstudiet i forhold til sidste år.

Det samlede antal for ansøgninger på de videregående uddannelser ventes offentliggjort lørdag eftermiddag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip