Unge vil i højere grad være murer og snedker

Der er stigende lyst blandt unge til at tage fløjlshandskerne af og kaste sig over praktiske job som murer eller snedker.

Det viser en opgørelse fra Danske Erhvervsskoler, som viser, at 12 procent flere unge i år har søgt ind på de tekniske erhvervsuddannelser.

Hos Dansk Industri (DI) bliver fremgangen fra sidste års 9458 til 10.588 tilmeldte modtaget med åbne arme, da organisationen tidligere har peget på, at virksomhederne i fremtiden vil komme til at mangle faglærte.

- Tallene er et tegn på en positiv udvikling. Det ser ud til, at de unge og deres forældre er blevet opmærksomme på de mange muligheder, en teknisk erhvervsuddannelse giver, siger erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, i en meddelelse.

- Vi ved, at virksomhederne får brug for kvalificerede smede, industriteknikere og automatikteknikere. Hvis disse tal er udtryk for en tendens, så er der grund til at være tilfreds.

Hos erhvervsorganisationen ses der flere grunde til den opadgående kurve af tilmeldte. Blandt andet nævnes det politiske fokus og det store arbejde, der er gjort de seneste år, lyder det fra DI.

- De elementer har været med til øge kendskabet og interessen for de tekniske erhvervsuddannelser, siger Lone Folmer Berthelsen.

- I efteråret indledte DI den treårige indsats Hands-om sammen med 3F, HK og Dansk Metal. Formålet med Hands-om er netop at få flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse i industrien.

Og den udvikling, der ses i antallet af tilmeldte, er ifølge DI et vigtigt skridt, men dog kun et første skridt på vejen.

- Vi har brug for, at langt flere unge søger en erhvervsuddannelse. Derfor er det vigtigt, at de mange gode elementer i den kommende erhvervsuddannelsesreform bliver til virkelighed, så vi uddanner flere og dygtigere faglærte, siger Lone Folmer Berthelsen.

Fordelt på regionerne viser opgørelsen fra Danske Erhvervsskoler, at den procentvise fremgang i tilmeldingerne er størst i Region Hovedstaden med 19 procent, mens Region Sjælland "kun" har oplevet en fremgang på syv procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip