Ungt ishockeylandshold taber igen til Frankrig

Det danske ishockeylandshold er godt i gang med forberedelserne til VM i Tjekkiet i maj, men landstræner Janne Karlsson må fortsat undvære en række spillere, der er optaget af slutspilskampe i deres klub.

Derfor sendte han lørdag for anden dag i træk et ganske ungt landshold på banen, og igen blev det til dansk nederlag - denne gang med 3-4.

Danskerne kom ellers flyvende fra start og var foran med 2-0 efter 12 minutters spil.

Den urutinerede "Rødovre-kæde" med Steffen Klarskov, Nikolaj Zorko og Matthias Asperup fik roser af landstræneren efter fredagens 2-4-nederlag, og kæden fortsatte de fine takter i andendagsgildet.

Kæden stod bag Danmarks første scoring, da Zorko leverede oplægget til Klarskovs føringsmål.

Herefter tog de mere erfarne over. Kirill Starkov øgede til 2-0 i powerplay assisteret af Simon Grønvaldt og kaptajn Morten Green.

Frankrig fik reduceret mod slutningen af første periode og udlignede to minutter inde i anden omgang.

Kort efter var Danmark dog i spidsen igen, da endnu en Rødovre-spiller Jannik Karvinen sendte pucken i nettet i en ny overtalssituationen. Igen var Starkov og Green involveret i scoringen.

Men så var det også slut med danske scoringer i Sports Palace i Megeve. Til gengæld glædede franskmændene hjemmepublikum med yderligere to mål på Sebastian Dahm, så Danmark må rejse hjem med to nederlag.

På torsdag skal Janne Karlssons tropper igen i aktion. Her gælder det mødet med Hviderusland i Gigantium i Aalborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip