Ungt tæskehold huserede med knive og køller i Ebeltoft

En gruppe bestående af ni unge mænd er tiltalt for en lang række voldsomme lovovertrædelser begået i Østjylland - primært i Ebeltoft - tidligere på året.

Det ni sider lange anklageskrift fra Østjyllands Politi vidner om en gruppe særdeles hårdkogte kriminelle, der i en række tilfælde gjorde livet surt for deres medborgere.

I et af tilfældene trængte de ni unge, der er i alderen 18-32 år, den 24. marts ind i en lejlighed i Ebeltoft iført maskering.

Her brugte de blandt andet knive, knojern og køller til at overfalde tre personer, der opholdt sig i lejligheden.

Et af ofrene blev slået med både slagvåben og knojern, ligesom han blev stukket i siden af kroppen. Det resulterede blandt andet i en sammenklappet lunge, lyder det i anklageskriftet.

De to andre fik en lignende tur.

Imens overfaldet stod på, gennemrodede de unge mænd lejligheden og røvede tilsyneladende alt, hvad de kunne finde af værdi.

Det gjaldt urer, kontanter, mobiltelefoner, smykker og sågar en hundehvalp. I alt løb det op i værdier for cirka 85.000 kroner, mener politiet.

For det forhold alene er de ni mænd tiltalt for røveri og for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Tidligere på året tæskede en af de tiltalte, en i dag 19-årig mand, i samarbejde med en kammerat en mand og stak en kniv i ryggen på ham for at få udleveret 600 kroner med lovning om yderligere 5000 kroner.

På den måde fortsætter anklageskriftet, der også omhandler indbrud, våben- og narkobesiddelse samt vold mod en betjent.

En bil er desuden blevet stjålet, og to af de tiltalte har kørt i bil uden at have erhvervet kørekort. En af dem gjorde det endda efter at have taget amfetamin.

Den 1. juni flygtede en af de tiltalte, da han sad varetægtsfængslet i Randers Arrest.

Det skal han også straffes for, mener Østjyllands Politi.

Retssagen kommer til at køre ved Retten i Randers.

/ritzau/

 

Dagens Gossip