Unicef bevidner 16-årig dø i syrisk by af sultende folk

Medarbejdere fra FN's Børnefond bekræfter "alvorlig underernæring" i den belejrede syriske by Madaya.

Blandt andet har børnefonden været vidne til, at en 16-årig dreng er død af sult, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En konvoj af lastbiler medbringende fødevarer, medicin og andre fornødenheder nåede mandag frem til byen, hvor tusindvis af mennesker angiveligt i månedsvis har været uden forsyninger.

Byen er belejret af præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker.

Det russiske udenrigsministerium beder fredag alle stridende parter i Syrien bidrage til, at humanitær hjælp kan nå frem til nødlidende i områder, som er under belejring.

Tidligere har FN's koordinator for humanitær hjælp givet en lignende beskrivelse af den akutte situation i Madaya.

- Vi har med vores egne øjne set adskillige fejlernærede børn. Jeg er sikker på, at der også er underernærede ældre personer, siger Yacoub El Hillo.

Uddelingen af bistand er et resultat af en aftale mellem de stridende parter, FN og Røde Kors.

FN's Sikkerhedsråd drøftede mandag problemet efter meldinger om, at tusindvis af mennesker i månedsvis har manglet de mest basale ting og ikke haft mulighed for at forlade byerne.

Ifølge den arabiske tv-kanal Al Jazeera skønner FN, at næsten 400.000 syrere lever i belejrede områder forskellige steder i Syrien.

Læger uden Grænser har oplyst, at mindst 32 mennesker i Madaya er omkommet af sult. Omkring 42.000 mennesker menes at befinde sig i den belejrede by.

Syriens FN-udsending har afvist oplysningerne om sultende mennesker i Madaya. Der er ifølge det syriske styre tale om opdigtede meldinger, har nyhedsbureauet AFP rapporteret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip