United får kritik for uprofessionel fyring

Manchester United fyrede tirsdag morgen manager David Moyes efter blot 10 måneder i jobbet, men allerede mandag kunne man læse om den forestående afskedigelse i de landsdækkende britiske medier.

Den rækkefølge burde have været omvendt, mener League Managers Association (LMA), der er de engelske fodboldmanageres fagforening. Her stempler man forløbet som uprofessionelt.

- LMA er meget skuffet over håndteringen af Davids afgang fra Manchester United, og at man kunne læse udførlige reportager i pressen, som bekræftede fyringen, før David selv havde talt med klubben, skriver LMA's direktør Richard Bevan i en erklæring.

- I hele sin tid i United har David - som han altid gør - optrådt med integritet og professionalisme, hvilket er værdier, han tror på, og som også har været stærkt knyttet til denne klub og dens stolte traditioner.

- Det er derfor trist at se, at slutningen på Davids tid i klubben er blevet håndteret på en så uprofessionel måde, lyder svadaen fra Richard Bevan.

I Manchester United er man uenig i kritikken. Klubben slår fast, at medierne skrev historien, før beslutningen om fyringen var taget.

- Vi mener ikke, at det blev håndteret uprofessionelt, siger en talsperson ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Afgørelsen var ikke truffet før sent mandag aften og blev meddelt ansigt-til-ansigt som det første tirsdag morgen.

- Da artiklerne begyndte at florere på internettet mandag eftermiddag, var der ikke taget en beslutning, forklarer Manchester United.

Ryan Giggs skal stå i spidsen for den skrantende mesterklub i de sidste fire kampe. Men det er for sent at redde en miserabel sæson, hvor Manchester United er sikker på at slutte uden for de pladser, der giver adgang til Champions League efter sommerpausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip