United får medvind før europæisk gyser mod FCM

Manchester United fik mandag aften en tiltrængt succesoplevelse før torsdagens returopgør mod FC Midtjylland i Europa League.

På udebane mod Shrewsbury spillede manager Louis van Gaals kriseramte Premier League-mandskab sig frem til kvartfinalerne i den engelske FA Cup. Shrewsbury fra tredjebedste række blev slået 3-0.

Chris Smalling, Juan Mata og Jesse Lingard scorede målene for United, der ikke fik megen modstand i mandagens opgør.

Shrewsbury formåede ikke at true gæsternes mål, før det var for sent. Og Uniteds kritiserede spillere var stort set i boldbesiddelse fra start til slut.

Favoritterne havde dog mere end svært ved omsætte boldbesiddelsen til chancer, og der skulle en tilfældighed til at bringe United foran kort før pausen.

Morgan Schneiderlin vandt en hovedstødsduel, og bolden dumpede hen til Chris Smalling, der sparkede på mål. En Shrewsbury-tackling i skudøjeblikket betød, at bolden fes ind helt ude ved stolpen til 1-0.

I første halvlegs overtid blev Anthony Martial fældet lige foran straffesparksfeltet, og så kunne Juan Mata på et frispark dreje bolden ind til 2-0. Et par holdkammerater i mistænkelig offside-position blokerede målmandens udsyn, men det overså dommeren.

Efter en time øgede Jesse Lingard til 3-0, da han ved bageste stolpe dirigerede et indlæg fra Ander Herrera i mål.

Et kvarter før tid blev Uniteds i forvejen lange skadesliste lidt længere, da den netop indskiftede Will Keane måtte udgå med en skade, efter at han havde skudt på stolpen. Dermed måtte United spille opgøret færdig med ti mand.

Det bragte på ingen måde sejren i fare, og United er nu videre til kvartfinalerne i FA Cuppen, hvor West Ham venter.

Næste opgave bliver FC Midtjylland, der på torsdag kommer på besøg på Old Trafford i Europas Leagues sekstendedelsfinaler. Danskerne vandt i sidste uge fuldt fortjent 2-1 i Herning.

Ligesom mod FCM er kravet også en sejr til United på søndag i Premier League, hvor holdet skal op imod Arsenal. Et nederlag vil gøre det svært for Louis van Gaals mandskab at blande sig i toppen i denne sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip