United henter Di Maria i rekordtransfer

Manchester United satte tirsdag britisk transferrekord med købet af Angel Di Maria i Real Madrid.

Den engelske storklub oplyser på sin hjemmeside, at man har betalt 59,7 millioner pund for den argentinske kantspiller. Det svarer til 559 millioner danske kroner.

Di Maria har fået en femårig kontrakt hos United, der jagter oprejsning efter en trofæløs sidste sæson.

Den 26-årige argentiner er de seneste dage blevet sat i forbindelse med United, og nu glæder han sig til at komme i gang.

- Jeg har nydt min tid i Spanien, og der var mange klubber, der var interesseret i mig, men United er den eneste klub, jeg ville forlade Real Madrid for, siger Angel Di Maria til Manchester Uniteds hjemmeside.

- Louis van Gaal er en fantastisk træner, som har bevist sin evne til at skabe succes, siger argentineren om Uniteds manager.

Louis van Gaal sender også roser den anden vej.

- Angel er en midtbanespiller i verdensklasse, men det vigtigste er, at han er en holdspiller. Der er ingen tvivl om, at han er et utroligt naturtalent, siger hollænderen.

- Han er en umådeligt hurtig venstrefodsspiller, der kan skræmme selv det bedste forsvar. Hans driblinger og udfordringer af modspillerne er en nydelse at se på. Han er en fantastisk spiller at få ind på holdet.

Angel Di Maria har spillet i Real Madrid siden 2010. Inden da optrådte han for Benfica i Portugal og Rosario i hjemlandet.

Di Maria har spillet 52 landskampe for Argentina og scoret 10 gange.

Den hidtil største handel i britisk fodbold fandt sted i 2011, da Chelsea hentede Fernando Torres i Liverpool for 51,5 millioner pund (482 millioner kroner).

/ritzau/

 

Dagens Gossip