United henter Mata for rekordbeløb

Manchester United har købt Chelseas spanske midtbanespiller Juan Mata. Det oplyser storklubben på sin hjemmeside.

De engelske mestre meddeler, at der er tale om en rekordstor overgangssum for den spanske landsholdsspiller.

- Manchester United er glad for at kunne annoncere, at klubben er nået til en aftale med Chelsea for Juan Matas skifte i en rekordstor overgangssum, lyder det fra United i en erklæring.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har Manchester angiveligt betalt 37 millioner pund svarende til omkring 333 millioner danske kroner.

Det er højere end den hidtidige rekordtransfer på 30.75 millioner pund (omkring 277 millioner kroner), som Manchester betalte for den bulgarske angriber Dimitar Berbatov, der skiftede fra Tottenham i 2008.

Juan Mata vil blive præsenteret i Manchester, når lægetjekket er overstået, og de personlige betingelser er forhandlet på plads.

Efter planen skal Mata gennemgå sit lægetjek på lørdag, og han kan dermed spille sin første kamp for den nye klub, når Manchester United tirsdag møder Cardiff på Old Trafford.

Den 25-årige midtbanespiller skiftede fra Valencia til Chelsea i 2011, og han var i begyndelsen af sit ophold i London-klubben en stor succes. Men siden den portugisiske manager José Mourinho er returneret til Chelsea, er Mata gledet ud af startopstillingen.

Spanieren skal være med til at genrejse Manchester United, der er på en uhørt syvendeplads i Premier League, og klubben er samtidigt slået ud af både FA Cuppen og Liga Cuppen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip