United ydmyger QPR og henter første sæsonsejr

14/09/2014

Søndag 14. september blev dagen, hvor Louis van Gaal omsider fik sin første sejr som manager for Manchester United.

Men da det skete i fjerde runde af Premier League, skete det med manér. Manchester United ydmygede oprykkeren Queens Park Rangers med cifrene 4-0 hjemme på Old Trafford.

Dermed har den hollandske managers mandskab fem point efter fire kampe i Premier League.

Holdet indledte sæsonen meget svagt med et nederlag hjemme til Swansea og uafgjort ude mod Sunderland og Burnley.

Manchester United blev desuden sendt ud af Capital One Cuppen, da klubben tabte 0-4 ude til Milton Keynes Dons fra den tredjebedste række.

Alt dette var tilsyneladende glemt søndag på Old Trafford, hvor hjemmeholdets stjernespækkede offensiv sprudlede.

De rødblusede United-spillere kørte fuldstændig hen over det svagt spillende QPR-hold, der havde den mangeårige Manchester United-spiller Rio Ferdinand med i midterforsvaret.

35-årige Ferdinand, der forlod United i sommer efter 12 år i klubben, kunne dog ikke gøre meget, da hjemmeholdet reelt afgjorde kampen i første halvleg.

Efter 25 minutter scorede den dyrt indkøbte Angel Di Maria til 1-0 på et indadskruet frispark.

QPR-målmanden Robert Green forventede, at sparket ville blive rettet af, men det skete ikke. Dermed kom målmanden til at se skidt ud, da det præcise skud endte i det lange hjørne.

Det var argentinske Di Marias første mål i United-trøjen siden sommerens skifte fra Real Madrid.

Få minutter senere var QPR tæt på en udligning, da Manchester Uniteds målmand, David de Gea, helt umotiveret løb langt ud af sit mål.

Bolden endte hos gæsternes Matthew Phillips, hvis afslutning imidlertid blev blokeret.

I stedet kom hjemmeholdet foran 2-0 efter 35 minutter. En anden af Uniteds dyre nye drenge, Ander Herrera, sparkede fladt bolden i mål efter forarbejde af Angel Di Maria og Wayne Rooney. Det var også Herreras første mål for klubben.

Første halvleg sluttede med en scoring af United-anføreren Rooney, som dermed aflivede enhver videre spænding, hvis der overhovedet var nogen tilbage.

Efter godt United-opspil fik Wayne Rooney alt for let lov til at sparke bolden i mål i det korte hjørne.

Målet var Rooneys 175. i Premier League, og dermed nåede han op på siden af franske Thierry Henry i evighedstabellen.

Kun Alan Shearer med 260 mål og Andy Cole med 187 mål har scoret flere gange i Premier League, siden konceptet blev introduceret fra 1992/93-sæsonen.

Hjemmeholdets dominans fortsatte i anden halvleg, og efter 58 minutter faldt den næste scoring.

Rio Ferdinand stod alt for langt fra Juan Mata, som sikkert sendte bolden i mål til 4-0.

På det tidspunkt var publikum på Old Trafford allerede i gang med en større hyldest, som var rettet mod angriberen Radamel Falcao, der varmede op langs sidelinjen.

Den colombianske målmaskine, som Manchester United har lejet hos Monaco, blev efter 66 minutter skiftet ind til sin debut for United.

Syv minutter før tid kunne han have scoret på en ripost, men Robert Green parerede afslutningen.