Universitet: 580 studerende skal uddannes uden penge

580 nuværende studerende, der har retskrav på en kandidatuddannelse, skal uddannes på Københavns Universitet i 2017, uden at der er afsat penge til det.

Det er en af konsekvenserne af regeringens nye loft over antallet af studiepladser, siger Lykke Friis, prorektor for uddannelse på Københavns Universitet.

- Regnestykket går ikke op. Med mindre vi ser bort fra retskravet og nægter de studerende en kandidatuddannelse, er vores eneste mulighed at tage pengene fra de øvrige studerende, siger Lykke Friis i en kommentar.

- Det forringer uddannelserne for alle. Kan Folketinget virkelig gå med til det, spørger hun i en pressemeddelelse.

Regeringens plan, der skal få flere til at søge uddannelser, der giver job efter studiet, betyder, at der skal skæres 2365 studiepladser væk på landets universiteter.

Det er hovedsageligt uddannelser på sprogfag, æstetiske fag samt medier og kommunikation, der hører til de områder, som skal optage 30 procent færre på kandidatstudiet.

Nedskæringen af studiepladser betyder, at universiteterne kun får bevillinger for det antal kandidatstuderende, der ligger under det loft, som regeringen har fastsat. Københavns Universitet forventer, at de kommer til at mangle 65 millioner kroner til de 580 studerende.

- Regeringens forslag bringer både universitetet og de studerende i en uholdbar situation, siger Lykke Friis.

- Hvordan forestiller regeringen sig, at universiteterne skal sikre uddannelser af høj kvalitet samtidig med, at der fjernes millioner fra sektoren, fordi regeringen gennemfører et indgreb med tilbagevirkende kraft, spørger Lykke Friis.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip