Universitet får nyt atletikstadion

Skrevet af John Meyer

19/12/2012

Dagens topnyheder

Det gamle atletikstadion på Campus Odense går en ny og aktiv tid i møde. En ombygning på knap 12 millioner kroner skal skabe landets første bud på et atletikanlæg, der samtidig er et eksperimentarium, hvor byens borgere kan inspireres til at være aktive og lege med nye udgaver af atletikkens grundlæggende udfordringer: Løb, kast og spring.
Det skal desuden være muligt at dyrke styrketræning i anlægget, som udformes, så det også er attraktivt for dem, der slet ikke har lyst til at være aktive, men bare vil slappe af og nyde de grønne omgivelser. Med andre ord: Et nyt rekreativt udflugtsmål.


SDU og Odense Kommune er gået sammen med Lokale- og Anlægsfonden om projektet, som er tegnet af Keinicke & Overgaard Arkitekter. Lokale og Anlægsfonden bidrager med 4 mio. kroner og kommunen med 3,7 mio. kroner.


Kunstigt bakket landskab
Atletikanlægget indrettes, så en lang række aktiviteter - både de seriøse og de mere uforpligtende - kan foregå samtidig. Fodboldbanen på plænen i midten af anlægget bliver nedlagt, og der opbygges et kunstigt bakket landskab, der blandt andet kan give varierede løbeoplevelser. Der lægges forskellige slags underlag, så de aktive kan prøve at løbe på kunststof, træflis, grus og kunstgræs.
Institut for Idræt og Biomekanik er i gang med at opføre en ny bygning til forskning og undervisning i idræt og sundhed lige ved siden af atletikanlægget, så der skabes et sammenhængende miljø for leg og fysisk aktivitet.
Det nye atletik-eksperimentarium vil blive særdeles synligt i området, for røde løbebaner kommer til strække sig ud af anlægget over mod parkeringspladserne og mod et fremtidigt boligområde for studerende.