Uopmærksomme 17-årige påkørt af toget på Gadstrup Station

Da to teenagere i august blev ramt af toget på Gadstrup Station skyldtes det en kombination af uopmærksomhed, og at toget ikke ankom i det sædvanelige spor. Det fastslår en rapport om hændelsen fra Havarikommissionen.

Midt på formiddagen den 28. august blev en 17-årig dreng og en 17-årig pige ramt af toget, der kører mellem Roskilde og Næstved på den såkaldte Lille Syd-bane. 

Pigen var efter påkørslen bevidstløs og blev fløjet i helikopter til Rigshospitalets Traumecenter, hvor det senere viste sig, at hun havde slået hovedet alvorligt og skadet bækkenet. Drengen fik en kraftig hjernerystelse.

Den 17-årige dreng har forklaret til Havarikommissionen, at han skulle møde sent på gymnasiet og ankom til stationen kun ét minut før toget skulle gå. På perronen mødte han den 17-årige kammerat, som han stoppede og snakkede med.

Da toget ankom, vendte han sig for at krydse spor 1, idet toget normalt kørte til spor 2. Det samme gjorde pigen, og de blev begge ramt af toget, som kom kørende i spor 1.

Havarikommissionens undersøgelse viser, at stationens "tude-marie" advarede mod at krydse sporet, og at sporændringen var annonceret i højttalerne. Derfor konkluderer rapporten, at årsagen til ulykke var, at de unge mennesker havde fokus et andet sted, samtidig med at toget ikke kørte til den vante spor.

Derfor har Havarikommissionen heller ikke vurderet, at forholdene på Gadstrup Station bør ændres. 

 

Dagens Gossip