Upopulær Hollande lægger sig fladt ned i tv-optræden

Frankrigs præsident, François Hollande, erkender torsdag aften i et sjældent tv-interview, at han har begået fejl. Og det upopulære statsoverhoved lover nok engang sine landsmænd, at de slipper for ham ved præsidentvalget i 2017, hvis massearbejdsløsheden ikke er på retur inden da.

- Tror du, jeg kan fortælle franskmændene: "Jeg kunne ikke løse det på fem år, men jeg lover at gøre det i de næste fem?" Sådan fungerer det ikke, siger han i interviewet med tv-stationen TF1, nu da han er nået halvvejs i sin femårige embedsperiode.

- Hvis jeg ikke lykkes med det, inden min embedsperiode udløber, tror du så, jeg ville bede franskmændene genvælge mig i 2017, spørger Hollande og svarer selv:

- Franskmændene ville være ubarmhjertige - og det med god grund.

Socialisten Hollande sagde allerede i begyndelsen af året, at han ikke så nogen grund til at genopstille, hvis ledigheden ikke falder.

Ledigheden er steget i 27 af de 30 måneder, han har været ved magten i Frankrig. 3,43 millioner personer - så mange som aldrig før - står nu uden arbejde.

- Jeg talte om en ny trend, hvad angår arbejdsløsheden. Dette skifte er ikke kommet, og der har jeg måttet skuffe mange arbejdsløse, erkender den 60-årige præsident.

Rekordlave 12 procent af de franske vælgere er i dag tilfredse med hans embedsførelse.

- Jeg forstår kritikken. Jeg forstår endda svigtene. Jeg forstår, at folk giver mig skylden, siger Hollande, der dog ikke vil give op før tid:

- Jeg er tykhudet. I to og et halvt år har jeg holdt ved. Jeg har begået fejl. Hvem gør ikke det, siger præsidenten, der vil gå "hele vejen for at reformere Frankrig og gøre det stærkere i de to og et halvt år, jeg har tilbage".

Samtidig lover han franskmændene, at der ikke kommer nye skatter eller afgifter næste år, efter at en fransk erhvervsavis for nylig skrev, at regeringen vil indføre en ny afgift for folk med to bopæle.

Ifølge en nylig meningsmåling ville François Hollande tabe stort til Front Nationals leder, Marine Le Pen, hvis der var valg nu - og kun få 13 til 15 procent af stemmerne i første runde.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip