Uprøvet Seedorf skal træne Milan

De er desperate i AC Milan.

Den italienske fodboldklub med stolte traditioner er nummer 11 i Serie A og er 20 point fra en af de pladser, som giver deltagelse i Champions League.

Derfor skal der ske noget nyt, og et skridt i den retning er ansættelsen af Clarence Seedorf som ny træner. Hollænderen afløser Massimiliano Allegri, som blev fyret mandag.

Der er bare den hage ved ansættelsen, at den 37-årige hollænder kommer helt uden erfaring som træner.

Clarence Seedorf spiller for tiden for Botafogo i den bedste brasilianske fodboldrække, og han annoncerede sit karriereskift på et pressemøde i Rio de Janeiro tirsdag formiddag lokal tid.

- Denne erfaring på halvandet år (i Brasilien, red.) har modnet mig og vil hjælpe mig med det næste kapitel i mit liv - som træner for AC Milan, siger Seedorf på pressemødet.

Hvad Clarence Seedorf ikke har i erfaring, har han til gengæld i goodwill i den italienske klub. Hollænderen nåede at spille 10 år i klubben, og han var med til at vinde Champions League i 2003 og 2007. En titel han også vandt med Ajax i 1995 og Real Madrid i 1998.

Han vandt også to italienske mesterskaber og den italienske pokalturnering med AC Milan.

Massimiliano Allegri blev fyret, efter at Milan søndag satte en tomåls føring over styr og tabte 3-4 til nyoprykkerne fra Sassuolo. Med det nederlag kom Milan 30 point efter topholdet Juventus og altså 20 point fra en kvalifikation til Champions League.

Dermed er det gået stærkt tilbage, siden Allegri førte holdet til tops i Serie A i sin første sæson i 2010/2011.

/ritzau/

 

Dagens Gossip