Uro i Middelhavet: Sådan reddede Mærsk 427 bådflygtninge

Et Mærsk-skib endte i rollen som redningsmand, da det fredag den 10. april samlede 427 bådflygtninge op i Middelhavet. 324 mænd, 94 kvinder og 9 børn blev reddet.

Redningsaktionen er den største af de seks aktioner, der i 2015 er blevet udført af danske skibe, som har reddet bådflygtninge i nød i Middelhavet.

Skibet Mærsk Regensburg var på vej fra Libyens kyst til den tunesiske havneby Sfax, da det modtog et nødopkald og blev bedt om at hjælpe et skib i nød. Det fremgår af en intern artikel fra Mærsk.

Efter nødopkaldet ændrede Mærsk-skibet straks kurs, og skibets kun 19 besætningsmedlemmer drog af sted for at komme flygtningene til undsætning.

Den italienske kystvagt hjalp det danske containerskib med at få de 427 flygtninge om bord og efterfølgende tilså en læge de nye passagerer. Ingen af dem havde brug for akut hjælp.

Skibets køkkenstab forberedte suppe til flygtningene og uddelte vand til de tørstige passagerer. Næste dag serverede køkkenet æg og pølser til morgenmad, ris og kylling til frokost og pizza til aftensmad.

Mærsk Lines pressechef, Michael Storgaard, oplyser til Ritzau, at selskabet i forbindelse med redningsaktioner typisk forsøger at finde sovepladser til svage og ældre inden for, mens resten får uddelt tæpper for at klare sig gennem natten.

Om formiddagen 12. april blev flygtningene hentet af mindre både og bragt til land. Mærsk-skibet kunne derefter fortsætte sin planlagte rute.

Kaptajnen på det omkring 150 meter lange Mærsk Regensburg-skib fortæller i artiklen fra Mærsk, at redningsaktionen forløb planmæssigt, og at besætningens erfaring hjalp.

- Det var tre hårde dage, men mine tidligere oplevelser hjalp os meget. Besætningsmedlemmerne opførte sig meget professionelt og udviste medfølelse, da det var påkrævet, siger kaptajn Andrew Levington.

Mærsk er omfattet af den internationale Solas-konvention, der kræver, at et skib altid skal hjælpe skibe, der har brug for assistance.

/ritzau/

 

Dagens Gossip