Uro ved højreekstremistisk valgmøde i Malmø

Voldsomme scener udspiller sig i Malmø, hvor der er udbrudt uroligheder, efter at svenske Svenskarnas Parti (SVP), Sveriges største højreekstremistiske parti, holder møde.

Omkring 1500 moddemonstranter er på gaden for at vise deres modstand mod SVP, skriver svenske medier.

Blandet andet er en demonstrant blevet ramt af en politibil, og flere andre er kommet til skade under urolighederne.

- Et af politiets køretøjer har forvoldt skade (på en demonstrant, red.). Hvordan det er sket, ved jeg ikke endnu, men jeg har svært ved at tro på, at en kollega bevidst ville køre en person ned.

- Det vil blive undersøgt, siger Ewa-Gun Westford fra Skånes politi til det svenske nyhedsbureau TT.

Mindst fem personer er blevet ramt af politiheste, skriver Aftonbladet og Expressen. Da demonstrationen sluttede lørdag aften, var seks personer blevet anholdt af politiet, mens 10 er endt på hospitalet under urolighederne.

Ifølge politiet har cirka 200 aktivister fra Danmark deltaget i moddemonstrationen, og urolighederne begyndte ved Limhamns Torv, skriver tv2.dk

Det danske rigspoliti bekræfter, at to danske betjente hjælper det svenske politi.

- Det sker på foranledning på svensk politi, der har bedt om hjælp til at få det hele til at glide derovre, siger kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet Thomas Kristensen til tv2.dk

Der er forlydender om, at seks personer er "svært tilskadekommet" og er blevet overført til det lokale sygehus, skriver Aftonbladet.

Det sydsvenske politi melder, at det aldrig før har haft så stor en politiindsats i Malmø i forbindelse med et politisk møde.

- Der har været andre partier i Malmø, som krævede mange ressourcer, men aldrig på denne skala, siger Katrin Bergqvist, kommunikationsmedarbejder for politiet til avisen Sydsvenskan.

Søndag drager SVP videre nordpå til blandt andet Göteborg og Halmstad, hvor partiet skal holde flere møder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip