Uroen fortsætter i Burundi: Demonstranter brænder mand

Demonstranter i Burundi har brændt en mand til døde i landets hovedstad, Bujumbura, fortæller vidner og medier på stedet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det afrikanske land har været præget af vold og uro de seneste uger.

Mange tusinder er gået på gaden i protest over, at præsidenten trods et forfatningsforbud har fået grønt lys til at stille op til en tredje valgperiode.

Det franske nyhedsbureau AFP, som er til stede i hovedstaden, har tidligere torsdag rapporteret om mindst tre døde.

AFP's journalist på stedet har set to lig. Det ene var en person, som var brændt til døde.

Røde Kors har samtidig ifølge nyhedsbureauet meldt om en person, som blev dræbt af en granat i menneskemængden.

Mindst 17 personer, både demonstranter og sikkerhedsstyrker, meldes ifølge AFP dræbt siden slutningen af april.

Internationalt pres og de store demonstrationer har ikke gjort indtryk på Burundis præsident, Pierre Nkurunziza, som fastholder, at han vil søge genvalg ved præsidentvalget i juni.

Oppositionen og store dele af befolkningen mener ikke, at han må genopstille, da man ifølge landets forfatning fra 2005 kun må sidde i embedet i to perioder.

Forfatningsdomstolen slog tirsdag fast, at præsidenten gerne må stille op til en tredje periode, da han i sin første periode ikke blev valgt af folket, men af et midlertidigt parlament, som blev indsat i 2005 som en del af afslutningen på en 13 år lang borgerkrig i landet.

Før forfatningsdomstolens godkendelse var domstolens vicepræsident flygtet ud af landet, fordi han ikke ville underskrive en blåstempling, som åbenlyst var i strid med forfatningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip