Uruguay sender Italien hjem fra VM i hadsk opgør

24/06/2014

De firedobbelte verdensmestre fra Italien er færdige ved VM efter et 0-1-nederlag tirsdag aften til Uruguay.

Diego Godín blev matchvinder med en hovedstødsscoring otte minutter før slutfløjt. Forsvarsspilleren fra Atlético Madrid hoppede højest i forbindelse med et hjørnespark og trykkede flot bolden i mål.

Med sejren er Uruguay videre til 1/8-finalerne fra gruppe D sammen med Costa Rica.

Kampen livede gevaldigt op i den sidste halve time, da Italien fik udvist Claudio Marchisio efter en helt unødvendig stempling af en modstander.

Med en spiller i undertal fik Uruguay ekstra gode muligheder for at hente den sejr, der var nødvendig for at avancere til knockoutfasen.

Italienerne kan kun klandre sig selv for, at VM nu er slut. Uafgjort ville sende Cesare Prandellis mandskab videre, hvilket satte sit præg på den italienske indstilling.

I de første 82 minutter skabte holdet stort set ikke noget fremad banen, og det ændrede sig først i slutfasen, hvor italienerne kæmpede desperat for en udligning.

Uruguays største stjerne Luis Suarez havde et par gode afslutninger, men gjorde sig mest bemærket, da han umiddelbart før sydamerikanernes scoring bed Giorgio Chiellini i skulderen. Episoden kan meget vel få et efterspil, da kampens dommer ikke reagerede.

Luis Suarez fik for godt et år siden 10 spilledages karantæne for Liverpool, efter at han havde bidt Chelsea-forsvareren Branislav Ivanovic. Dengang kom det frem, at stjerneangriberen også havde brugt tænderne som våben i sin tid hos Ajax Amsterdam i hollandsk fodbold.

I den anden kamp i gruppe D spillede Costa Rica 0-0 mod England. Det betyder, at costaricanerne slutter som etter med Uruguay på andenpladsen.

England var allerede før opgøret uden chance for at gå videre i turneringen. Roy Hodgsons mandskab slutter som bundprop i gruppe D med blot et enkelt point.