USA: 12.000 udenlandske jihadister kæmper i Syrien

Omkring 12.000 udenlandske jihadister har deltaget i den over tre år lange kamp mod præsident Bashar al-Assads regime i Syrien. Og mange har tilsluttet sig radikale bevægelser som for eksempel Islamisk Stat, mener det amerikanske udenrigsministerium.

- Vi tror, at omkring 12.000 krigere fra mindst 50 lande i Syrien - udenlandske krigere inklusiv et mindre antal amerikanere - kan have rejst til Syrien siden konflikten begyndte, siger Marie Harf, talskvinde for udenrigsministeriet i Washington.

Hun afslører ikke, hvor mange amerikanere, der menes at være rejst til Syrien, men en anonym embedsmand siger til AFP, at det skønsmæssigt drejer sig om godt 100 personer.

Myndighederne i USA har ikke kendskab til organiserede kampagner for at hverve amerikanske statsborgere til kampene i Syrien som i Europa.

Præsident Barack Obama har tidligere advaret om, at vestlige krigere i Syrien og Irak kan udgøre en sikkerhedstrussel, når de vender tilbage til deres eget land.

I slutningen af september er Obama vært for et møde, hvor lederne for landene i N's Sikkerhedsråd skal drøfte spørgsmålet om udenlandske krigere i Mellemøsten.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip