USA advarer Assad mod at skyde amerikanske bombefly ned

USA advarer nu direkte Syriens præsident, Bashar al-Assad om, at USA vil svare igen, hvis det syriske militær forsøger at skyde amerikanske fly, som befinder sig i syrisk luftrum for at bombe militante fra Islamisk Stat (IS), ned.

Det oplyser amerikanske embedsmænd ifølge nyhedsbureauet Reuters.

USA's præsident, Barack Obama, gav i sidste uge grønt lys til, at amerikanske fly kan bombe IS på syrisk territorium. Det har rejst spørgsmål om, hvorvidt Syriens præsident Assad vil forsvare sig mod det amerikanske militær intervention.

Men ifølge de amerikanske embedsmænd, der mandag aften lokal tid briefede pressen i Washington, gør han klogt i at vare sig. For USA kender udmærket koordinaterne på det syriske luftforsvars enheder, og hvis Assad vil forsøge at hindre USA i at udføre luftangreb i området, vil USA ikke tøve med at sætte luftforsvaret ud af spil, lyder truslen.

USA og Syrien har i Islamisk Stat fået en fælles fjende, men USA's regering har understreget, at den ikke vil samarbejde med Assad om at bekæmpe den militante bevægelse i Syrien.

Præsident Obamas officielle politik over for Syrien er, at præsident Assad skal afgive magten, især efter at han sidste år anvendte kemiske våben mod sin egen befolkning.

Men amerikanske luftangreb i Syrien kan ironisk nok styrke Assads position i Syrien, fordi Islamisk Stat har kæmpet imod det syriske militær i den tre år lange borgerkrig.

En del af USA's plan for at komme IS-militante til livs er at træne og udruste de mere moderate dele af Syriens opposition til at tage kampen op mod Islamisk Stat, men våbnene vil givetvis også blive rettet mod Assads regeringshær.

Tirsdag foretog USA sine første offensive angreb mod Islamisk Stat i Irak, men er endnu ikke begyndt bombetogter i Syrien.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip