USA advarer om hackerangreb mod iPhones

De amerikanske myndigheder advarer nu brugere af iPhones og iPads mod svagheder i Apples styresystem iOS, der angiveligt gør det muligt for hackere at bryde ind i enhederne og stjæle data.

Advarslen kommer efter, at man for nylig har identificeret en særlig teknik, kendt som "Masque Attack", der gør det muligt at hacke sig ind i Apples enheder. Bag advarslen står Det Nationale Råd for Cybersikkerhed.

Det var IT-sikkerhedsfirmaet FireEye Inc., der afslørede sårbarheden, og hvis systemer blev udnyttet til at iværksætte et angreb mod iOS, som gik under navnet "WireLurker".

Svagheden i Apples styresystem gør det, ifølge eksperter, blandt andet muligt at stjæle login-oplysninger fra brugerne, som siden kan bruges til at få adgang til deres personlige data. Hackerne kan samtidigt overtage kontrollen med folks iPhones og iPads.

Apple-brugerne kan dog undgå faren, hvis de udelukkende installere apps fra Apples egen App Store. Hackerne kan nemlig kun få den skadelige software ind på enhederne, hvis folk siger ja til at installere software fra andre. For eksempel ved at trykke på en "installer"-knap på en hjemmeside.

Det var torsdag ikke muligt for Reuters at få en kommentar fra Apple.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip