USA advarer rejsende om terror i juletiden

Vær på vagt.

Det er budskabet fra de amerikanske myndigheder, der fredag lokal tid har udsendt en global rejsevejledning til amerikanere, hvor rejsende bliver advaret mod mulige terrorangreb.

Den australske storby Sydney var i denne uge centrum for en næsten 17 timer lang gidseltagning, hvor gidseltageren - en selverklæret imam og sheik - og to gidsler endte med at miste livet.

- Enmandsangrebet i Sydney, der resulterede i to gidslers død, er en påmindelse om, at amerikanske borgere skal være ekstra opmærksomme, skal være meget vagtsomme og tage nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, skriver det amerikanske udenrigsministerium.

I meddelelsen skriver ministeriet, at analyser af tidligere angreb peger på, at terrorister i løbet af højtiden ikke blot vil kunne gå efter amerikanske regeringsbygninger, men også hoteller, indkøbssteder, religiøse samlingssteder og skoler.

- Amerikanske borgere i udlandet bør være opmærksomme på, at terrorgrupper og de, der lader sig inspirere af dem, kan udgøre en uforudsigelig trussel på offentlige steder, hedder det i rejsevejledningen.

Der bliver i meddelelsen ikke nævnt nogen specifikke trusler om angreb på amerikanske borgere eller bygninger.

USA udsendte sidst en global rejseadvarsel i august 2013. Det skete på grund af frygt for angreb begået af al-Qaeda, der angiveligt var i færd med at planlægge angreb på amerikanere.

Ifølge avisen The New York Times havde amerikanske efterretningstjenester dengang opsnappet kommunikation mellem ledende al-Qaeda-folk om forestående angreb.

Den nuværende advarsel gælder frem til marts.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip