USA anholder mand for terrorplaner mod militærbase

En 20-årig mand fra Kansas blev fredag anholdt og sigtet for planer om at gennemføre et selvmordsangreb, som tilsyneladende var inspireret af Islamisk Stat.

Angrebsplanerne rettede sig mod en militærbase i Kansas, oplyser det amerikanske justitsministerium.

Anklagerne, der fredag blev læst op for den 20-årige mand, omfatter blandt andet planer om at sprænge sig selv i luften med en bilbombe.

Han blev anholdt fredag morgen, da han ankom til militærbasen i selskab med to undercoveragenter fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, for - troede han - at sprænge en bilbombe ved basen.

FBI har fulgt den 20-årige, siden han i marts sidste år postede en besked på Facebook, hvor han skrev:

- At gøre sig klar til at blive dræbt i jihad (hellig krig, red.) er et STORT adrenalinkick!! Jeg er så nervøs. IKKE fordi jeg er bange for at dø, men jeg er ivrig efter at møde min skaber.

Måneden inden havde han ladet sig rekruttere til den amerikanske hær.

Da politifolk fra FBI udspurgte ham om meddelelsen på Facebook, erkendte han, at han var gået ind i hæren "med den hensigt at begå et insider-angreb mod amerikanske soldater" i stil med den muslimske major Nidal Hassan, der i 2013 fik dødsstraf for at have skudt og dræbt 13 soldater på en militærbase i Texas.

Efterfølgende blev den 20-årige smidt ud af hæren.

Siden oktober har han været i kontakt med en FBI-agent og planlagt angrebet mod militærbasen i Kansas uden at vide, at det var en politimand i forklædning.

Hvis den 20-årige mand kendes skyldig, risikerer han at tilbringe resten af sit liv bag tremmer.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip