USA beholder 9800 mand i Afghanistan

Den afghanske præsident, Ashraf Ghani, og præsident Barack Obama førte tirsdag intense drøftelser i Det Hvide Hus om de kommende år i Afghanistan.

Det er det første personlige møde, som den afghanske leder har med Obama i Det Ovale Værelse.

Ghani havde forud for besøget sagt, at det var op til den amerikanske leder at bestemme det fremtidige antal amerikanske soldater i Afghanistan

- Spørgsmålet om antallet er en beslutning for den amerikanske præsident, og den beslutning vil blive taget af Obama, sagde Ghani inden mødet med Obama.

Ghani selv lægger vægt på "fleksibilitet" i forbindelse med tilbagetrækningen af de resterende amerikanske styrker fra det krigshærgede land.

USA har haft soldater i Afghanistan i over 13 år, og over 2200 amerikanere er blevet dræbt.

I en erklæring siger Det Hvide Hus, at det vil beholde de nuværende 9800 amerikanske soldater i Afghanistan frem til udgangen af 2016.

I tidligere udmeldinger fra den amerikanske regering har det heddet, at antallet af soldater skulle skæres ned til 5000 inden udgangen af indeværende år.

Ghanis besøg har til formål at skabe et mere tillidsfuldt forhold mellem Afghanistan og USA, efter at der har været meget ondt blod mellem USA og hans forgænger i præsidentembedet, Hamid Karzai.

Foruden det knap 10.000 mand store personel står USA angiveligt også klar med fortsat finansiering af det krigshærgede land, som dets militær invaderede for 14 år siden.

Nyhedsbureauet Reuters erfarer fra højtstående kilder i Washington, at USA vil blive ved med at finansiere Afghanistans sikkerhedsstyrker, så de fortsat kan tælle 352.000 mand.

Finansieringen vil fortsætte i hvert fald til udgangen af 2017, hvor Washington har forpligtet sig til at fortsætte med at bruge fire milliarder dollar (over 27 milliarder kroner) årligt i Afghanistan.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip