USA bekræfter: Den amerikanske ambassade i Yemen lukker

Skrevet af admin

11/02/2015

Dagens topnyheder

Sikkerhedssituationen i Yemen er blevet så ustabil og usikker, at USA tager konsekvensen og lukker landets ambassade i hovedstaden Yemen.

Det oplyser USA's udenrigsministerium onsdag morgen dansk tid.

- På grund af den usikre sikkerhedssituation i Yemen, har vi suspenderet vores ambassades aktiviteter. Ansatte på ambassaden er blevet transporteret ud af Sanaa, skriver ministeriet på Twitter.

Lukningen af ambassaden sker onsdag, og konsulære tjenester, ambassaden har ydet, er indstillet på ubestemt tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

Tidligere tirsdag oplyste medarbejderne på den amerikanske ambassade i Yemen til nyhedsbureauet Reuters, at de i de seneste dage har forladt Sanaa, og at ambassaden har bortskaffet vigtige dokumenter og våben.

De ansatte sagde, at ambassadøren har oplyst, at Washington vil bede den tyrkiske eller algeriske ambassade i Yemen om at varetage amerikanske interesser, mens ambassaden er lukket.

Det er dog først nu, at udenrigsministeriet bekræfter oplysningerne.

Ansatte ved de britiske, franske og tyske ambassader i Yemen sagde ligeledes tirsdag, at deres missioner har bortskaffet dokumenter og våben, og at de lokale ansatte er sendt hjem med to måneders løn.

Men der var dog ikke umiddelbart nogen oplysninger om, at ambassaderne var ved at lukke.

I forvejen havde den amerikanske ambassade begrænset antallet af ansatte, efter at shiamuslimske oprørere fra Houthi-bevægelsen indtog præsidentpaladset. Præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans regering gik efterfølgende af.

Allerede søndag skrev den amerikanske ambassade på sin hjemmeside, at alle konsulære tjenester indtil videre er indstillet på grund af sikkerhedssituationen i landet.

/ritzau/