USA bekræfter, at gidsel er dræbt i Yemen

USA's forsvarsminister, Chuck Hagel, bekræfter, at amerikansk gidsel blev dræbt af militante under befrielsesaktion i Yemen, skriver AFP.

- Amerikanske specialstyrker gennemførte en mission i Yemen for at befri en amerikansk statsborger, Luke Somers, samt andre gidsler, som sad i fangenskab sammen med ham hos al-Qaeda på Den Arabiske Halvø (Aqap), siger Hagel.

Han tilføjer, at både Somers og et sydafrikansk gidsel blev dræbt af gidseltagerne under operationen, som skulle befri dem.

- Redningsaktionen fandt sted i det centrale Yemen og blev udført i et partnerskab med Yemens regering, siger Hagel og understreger:

- Missionen, som fandt sted i år, er en påmindelse om USA's uophørlige kamp for at sikre vore statsborgere - uanset, hvor i verden de befinder sig.

Hagel roste det mod og en vilje, som soldaterne, der udførte operationen har udvist.

En nødhjælpsorganisation, der har været i forhandlinger med al-Qaeda siger, at det andet dræbte gidsel er sydafrikaneren Pierre Korkie.

Nødhjælpsorganisationen Gift of the Givers, der har forhandlet om en frigivelse af Korkie, siger, at sydafrikaneren blev dræbt dagen før, at han han skulle være frigivet af gidseltagerne.

Mindst 10 militante, der havde været med til at holde amerikaneren fanget, blev dræbt, oplyser forsvarsministeriet i Sanaa.

Hagel siger, at USA havde efterretninger om, at Somers liv var i overhængende fare, hvilket udløste beslutningen om at handle nu.

I en erklæring fordømmer præsident Barack Obama al-Qaeda for det "barbariske drab" på Somers, mens den amerikanske operation var i gang.

- På vegne af den amerikanske befolkning kondolerer jeg Lukes familie og alle, der var tæt på ham. Som denne og andre redningsoperationer har vist, så vil USA ikke undlade at gøre brug af alle kapaciteter - militære, efterretningsmæssige og diplomatiske - for at kunne bringe vore statsborgere hjem.

Og terrorister, der forsøger at skade dem, vil komme til at mærke den amerikanske retfærdigheds arm, hedder det i erklæringen.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip