USA bekræfter nye luftangreb mod IS i Syrien

USA bekræfter, at dets militær har gennemført fem nye luftangreb mod militante fra Islamisk Stat i Syrien og Irak.

I en erklæring fra den amerikanske centralkommando hedder det, at et angreb fandt sted i Al Qa'om i den nordvestlige del af Syrien. I Irak blev der foretaget to angreb sydøst for Erbil og to vest for Bagdad.

Ved angrebene blev der anvendt forskellige angrebsfly, bombefly og kampfly, som alle var i stand til at forlade de områder, som de angreb.

I Syrien siger militante fra Nusra Fronten, der har forbindelse til al-Qaeda, at gruppen har evakueret dens baser i befolkede områder i dele af Idlib i det nordvestlige Syrien, efter at de amerikansk-ledede styrker havde angrebet den.

En anden syrisk islamistisk gruppe, Ahrar al-Sham, har også beordret dens tilhængere til at evakuere baser, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Overvågningsgruppen bekræfter også al Nusra Frontens tilbagetrækning.

Aktivister i Syrien siger, at en højtstående leder af Nusra Fronten er blevet dræbt under de amerikansk-ledede angreb.

- Den 47-årige Abu Yusef al-Turki fra Tyrkiet er blandt de 50 militante, som blev dræbt under angreb tirsdag mod, hvad USA kalder al-Qaeda cellen, og som kunne have planlagt terrorangreb mod vestlige interesser.

- Al-Nusra Frontens medlemmer er meget trist til mode i dag på grund af hans død, siger Ibrahim al-Idlibi, en aktivist i Idlib provinsen i det nordvestlig Syrien.

Turki, der var snigskytte, var kommet til Syrien for 18 måneder siden for at kæmpe mod regimets soldater i den centrale provins Hama, Latakia og i Idlib.

/ritzau/AFP

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip