USA bekræfter nye luftangreb mod IS i Syrien

USA bekræfter, at dets militær har gennemført fem nye luftangreb mod militante fra Islamisk Stat i Syrien og Irak.

I en erklæring fra den amerikanske centralkommando hedder det, at et angreb fandt sted i Al Qa'om i den nordvestlige del af Syrien. I Irak blev der foretaget to angreb sydøst for Erbil og to vest for Bagdad.

Ved angrebene blev der anvendt forskellige angrebsfly, bombefly og kampfly, som alle var i stand til at forlade de områder, som de angreb.

I Syrien siger militante fra Nusra Fronten, der har forbindelse til al-Qaeda, at gruppen har evakueret dens baser i befolkede områder i dele af Idlib i det nordvestlige Syrien, efter at de amerikansk-ledede styrker havde angrebet den.

En anden syrisk islamistisk gruppe, Ahrar al-Sham, har også beordret dens tilhængere til at evakuere baser, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Overvågningsgruppen bekræfter også al Nusra Frontens tilbagetrækning.

Aktivister i Syrien siger, at en højtstående leder af Nusra Fronten er blevet dræbt under de amerikansk-ledede angreb.

- Den 47-årige Abu Yusef al-Turki fra Tyrkiet er blandt de 50 militante, som blev dræbt under angreb tirsdag mod, hvad USA kalder al-Qaeda cellen, og som kunne have planlagt terrorangreb mod vestlige interesser.

- Al-Nusra Frontens medlemmer er meget trist til mode i dag på grund af hans død, siger Ibrahim al-Idlibi, en aktivist i Idlib provinsen i det nordvestlig Syrien.

Turki, der var snigskytte, var kommet til Syrien for 18 måneder siden for at kæmpe mod regimets soldater i den centrale provins Hama, Latakia og i Idlib.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip