USA bomber al-Shabaab-leder i Somalia

Amerikanske fly har mandag aften gennemført et luftangreb mod en formodet leder af den islamistiske bevægelse al-Shabaab i Somalia. Det oplyser en talsmand for USA's forsvarsministerium.

- Angrebet fandt sted i nærheden af Saakow i Somalia. Vi tror på nuværende tidspunkt ikke, at nogen civile eller tilfældigt forbipasserende er blevet dræbt, siger Mark Wright.

Det står fortsat uklart, om vedkommende, der var mål for angrebet, er blevet dræbt eller ej.

- Vi gransker lige nu resultatet af operationen, og vi vil komme med yderligere informationer, når vi finder det passende, siger han.

Hvis en ledende skikkelse i den islamistiske bevægelse er blevet dræbt, er det blot det seneste tilbageslag for militsgruppen, siden dens tidligere leder Ahmed Abdi Godane blev dræbt i et lignende amerikansk angreb i september.

I weekenden overgav et af al-Shabaabs øverste medlemmer sig til de somaliske myndigheder.

Zakariya Ahmed Ismail Hersi, der havde titel af efterretningschef i den islamistiske gruppe, overgav sig i et område, hvor Somalia grænser op til Kenya og Etiopien.

USA har ikke oplyst, om det var et bemandet kampfly eller et førerløst fly, der mandag blev brugt til at angribe al-Shabaab-lederen, og Pentagon har heller ikke sat navn på vedkommende.

USA's droneangreb er langt fra det første af sin slags. Tidligere har amerikanske fly gennemført en række droneangreb mod formodede islamistledere i både Somalia, Yemen, Irak, Afghanistan og Pakistan.

Metoden har ført til international kritik af USA's præsident, Barack Obama. Flere menneskerettighedsorganisationer har karakteriseret angrebene som "henrettelser uden rettergang".

Et større antal civile er også blevet dræbt i amerikanske droneangreb.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip