USA bygger vindmøller som aldrig før

Der rejses i øjeblikket historisk mange vindmøller i vindmølleparkerne i USA.

Specielt i delstater som Texas, Iowa, Kansas, North Dakota og Michigan sker der i de kommende år en stor udvidelse af strømkapaciteten fra vindenergi.

Det er brancheorganisationen for vindenergi i USA American Wind Energy Association, der på sin hjemmeside fortæller, at USA i 2013 indledte opførelsen af vindmølle og vindmølleparker med en samlet kapacitet på over 12.000 megawatt (MW).

Det er rekord for USA, og det svarer til den energi, som 3,5 millioner amerikanske boliger bruger - eller samtlige husstande i Iowa, Oklahoma og Kansas, skriver organisationen.

Størstedelen af konstruktionen af de mange vindmølle blev indledt i fjerde kvartal.

Finanstjenesten Bloomberg skriver, at de 12.000 MW er 11 gange mere end den kapacitet, der blev taget i brug i fjor. Det var kun 1084 MW.

Organisationen påpeger, at årsagen til den nuværende store udvidelse af vindkapaciteten skyldes, at regeringen i USA's forbundshovedstad, Washington, besluttede at udvide den særlige skatterabat for vindenergi til også at dække hele 2013.

Ordningen kaldes PTC, og American Wind Energy Association ser gerne, at PTC-ordningen forlænges yderligere.

- Nu er det op til Kongressen at sikre, at væksten fortsætter ved at forlænge denne meget succesfulde politik, skriver organisationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip