USA dræbte topleder fra al Shabaab i Somalia

En topleder fra den militante islamistiske gruppe al Shabaab er blevet dræbt ved et amerikansk luftangreb i Somalia, siger amerikanske og somaliske embedsmænd.

- Den dræbte, der er identificeret som Abdishakur, var leder af Amniyat-enheden, som menes at stå bag selvmordsangreb i hovedstaden Mogadishu, oplyser Somalias Nationale Efterretnings- og Sikkerhedstjeneste i en erklæring.

USA's forsvarsministerium meddelte mandag, at det havde gennemført luftangreb i Somalia mod en højtstående leder af militsgruppen al Shabaab.

- I en fælles operation sammen med den somaliske nationale sikkerhedstjeneste har USA elimineret Al Shabaab's efterretningschef, Abdishakur, der også er kendt under navnet Tahliil, hedder det i officielle meldinger i Somalia.

- To andre medlemmer af militsen blev også dræbt ved angrebet.

- Angrebet fandt sted i nærheden af Saakow i Somalia, siger amerikanske embedsmænd.

Byen ligger 320 kilometer vest for Mogadishu.

Drabet på Abdishakur, er det seneste tilbageslag for militsgruppen, siden dens tidligere leder Ahmed Abdi Godane blev dræbt i et lignende amerikansk angreb i september.

I weekenden overgav et af al-Shabaabs øverste medlemmer sig til de somaliske myndigheder.

Zakariya Ahmed Ismail Hersi, der også havde titel af efterretningschef i den islamistiske gruppe, overgav sig i et område, hvor Somalia grænser op til Kenya og Etiopien.

Tidligere har amerikanske fly gennemført en række droneangreb mod formodede islamistledere i både Somalia, Yemen, Irak, Afghanistan og Pakistan.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip