USA-efterretninger: Våbenhvile i Yemen respekteres

Våbenhvilen i Yemen bliver i store træk overholdt af de stridende parter ifølge amerikanske efterretninger.

- Det er vores forståelse, at våbenhvilen i det store og hele fortsat bliver respekteret af alle parter. De respekterer aftalen om tilbageholdenhed.

- Vi er bekendt med, at der har været enkelte meldinger om sammenstød og affyring af antiluftskyts, siden våbenhvilen trådte i kraft i går aftes, siger talsmand Jeff Rathke fra udenrigsministeriet i Washington ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I seks uger har en international koalition ledet af Saudi-Arabien bombet den shiitiske Houthi-gruppe, som erobrede magten i Yemen i slutningen af januar.

Adskillige hundreder er dræbt under kampene mellem den shiitiske gruppe og den arabiske alliance.

Den humanitære våbenhvile, som Saudi-Arabien har taget initiativ til, er planlagt til foreløbigt at vare fem dage. Det har været på tale at forlænge den.

Styret i Saudi-Arabien har onsdag meddelt, at landet fordobler støtten til den humanitære indsats i Yemen, så den nu lyder på 540 millioner dollar, svarende til 3,6 milliarder danske kroner.

Både USA og de arabiske lande i koalitionen mod den shiitiske gruppe, der støttes af Iran, ønsker den fortrængte præsident Abd Rabbuh Mansur Hadi genindsat i Yemen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip