USA er opmærksom på mulig trussel fra Islamisk Stat

Irak har modtaget "pålidelige" efterretninger om, at Islamisk Stat (IS) har planer om at angribe undergrundsbaner i Paris og amerikanske storbyer, lyder advarslen fra den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, torsdag under et besøg i New York.

De amerikanske myndigheder har foreløbig ikke informationer, der understøtter påstanden, men forsikrer, at man er opmærksom på terrortruslen.

- Jeg kan forsikre indbyggerne i New York om, at vi er opmærksomme på advarslerne, og at vi er i tæt kontakt med myndighederne i Washington, siger New Yorks guvernør Andrew Cuomo.

Han tilføjer, at sikkerheden omkring den offentlige transport i New York allerede var skærpet før den seneste advarsel.

Og fra politiet i New York lyder det, at "vi er "opmærksomme" på den irakiske premierministers advarsel om en mulig trussel mod undergrundsbanen, og vi er i tæt kontakt med FBI".

I Washington siger en talsmand for byens transportsystem, at der ikke er nogen "troværdig" trussel mod tog og busser i byen.

- Vi er opmærksomme på meldingerne fra Mellemøsten, skriver talsmand Dan Stessel i en e-mail.

- Men ud fra de oplysninger, vi har på nuværende tidspunkt, er der ingen konkret eller troværdig trussel mod vores metro eller busser, skriver han videre.

Det Hvide Hus og kongresmedlemmer i Washington har heller ikke modtaget oplysninger, der kan bekræfte al-Abadis melding om, at franske og amerikanske statsborgere, der har kæmpet for Islamisk Stat i Irak, skulle have planlagt terrorangreb i Frankrigs hovedstad og USA.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip