USA er opmærksom på mulig trussel fra Islamisk Stat

Irak har modtaget "pålidelige" efterretninger om, at Islamisk Stat (IS) har planer om at angribe undergrundsbaner i Paris og amerikanske storbyer, lyder advarslen fra den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, torsdag under et besøg i New York.

De amerikanske myndigheder har foreløbig ikke informationer, der understøtter påstanden, men forsikrer, at man er opmærksom på terrortruslen.

- Jeg kan forsikre indbyggerne i New York om, at vi er opmærksomme på advarslerne, og at vi er i tæt kontakt med myndighederne i Washington, siger New Yorks guvernør Andrew Cuomo.

Han tilføjer, at sikkerheden omkring den offentlige transport i New York allerede var skærpet før den seneste advarsel.

Og fra politiet i New York lyder det, at "vi er "opmærksomme" på den irakiske premierministers advarsel om en mulig trussel mod undergrundsbanen, og vi er i tæt kontakt med FBI".

I Washington siger en talsmand for byens transportsystem, at der ikke er nogen "troværdig" trussel mod tog og busser i byen.

- Vi er opmærksomme på meldingerne fra Mellemøsten, skriver talsmand Dan Stessel i en e-mail.

- Men ud fra de oplysninger, vi har på nuværende tidspunkt, er der ingen konkret eller troværdig trussel mod vores metro eller busser, skriver han videre.

Det Hvide Hus og kongresmedlemmer i Washington har heller ikke modtaget oplysninger, der kan bekræfte al-Abadis melding om, at franske og amerikanske statsborgere, der har kæmpet for Islamisk Stat i Irak, skulle have planlagt terrorangreb i Frankrigs hovedstad og USA.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip