USA fortsætter luftangreb i det nordlige Irak

Det amerikanske militær gennemførte lørdag fire luftangreb i det nordlige Irak i et forsøg på at beskytte civile mod angreb fra militante islamister, oplyser Pentagon.

Målene for luftangrebene var blandt andet pansrede mandskabsvogne tilhørende bevægelsen Islamisk Stat (IS).

Krigere fra bevægelsen har drevet tusindvis af civile på flugt i området og ifølge flere medier truet med at dræbe personer fra yazidi-minoriteten. Mange har søgt tilflugt i et bjergområde, men de mangler både fødevarer og vand. Amerikanske militærfly har de seneste dage nedkastet nødhjælp over området. Britiske og irakiske fly deltager også i den humanitære aktion.

Lørdagens første angreb var rettet mod to pansrede mandskabsvogne, der beskød civile yazidier. En af mandskabsvognene blev ramt og ødelagt ifølge Pentagon. 20 minutter senere blev yderligere tre køretøjer fra den militante bevægelse ramt og ødelagt under endnu et angreb fra luften.

USA gennemførte fredag sine første angreb mod de islamistiske ekstremister. Ifølge præsident Barack Obama var angrebene en succes, og der blev ødelagt både materiel og våben, som anvendes af IS.

Ifølge et svensk øjenvidne er det lykkedes mange yazidier at flygte fra Sinjar-bjerget til et kurdisk domineret område i Syrien. Freelancejournalisten Joakim Medin siger til det svenske nyhedsbureau TT, at han har set tusindvis af udmattede mennesker strømme ind i området tæt ved grænsen til Irak.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip