USA fraråder at rejse til Israel og Gaza

USA's udenrigsministerium advarer mandag amerikanske statsborgere mod at rejse til Israel, Gazastriben og Vestbredden på grund af den igangværende konflikt. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en opdateret rejsevejledning anbefaler udenrigsministeriet de borgere, der havde planer om at rejse til området, at udsætte rejsen.

- Sikkerhedssituationen er stadig kompleks i Israel, på Vestbredden og i Gaza, og amerikanske statsborgere skal være opmærksomme på risikoen ved at rejse til disse områder på grund af den igangværende konflikt mellem Hamas og Israel, står der i den opdaterede rejsevejledning.

Det danske udenrigsministerium ændrede fredag også sin rejsevejledning og fraråder nu alle unødvendige rejser omkring Gazastriben.

Det gælder også de områder af Israel, der er i risiko for at blive ramt af raketter sendt fra Gazastriben.

Udenrigsministeriet fraråder derfor ikke-nødvendige rejser til området inden for 40 kilometers-grænsen til Gaza. Raketangreb ud over 40 kilometers-grænsen kan dog ikke udelukkes, understreges det samtidig.

Mandag har været endnu en blodig dag i konflikten mellem Israel og Hamas. Ifølge palæstinensiske hospitalskilder blev fire personer dræbt, da et hospital i Gaza blev ramt.

Dødstallet blandt palæstinensere rundede mandag 500 mennesker, efter at Israel den 8. juli indledte sin offensiv i Gazastriben, som har til formål at stoppe militante palæstinenseres raketangreb hen over grænsen.

På israelsk side er 27 personer blevet dræbt, hvoraf de 25 er soldater i landets hær.

USA's udenrigsminister, John Kerry, rejste mandag til Egyptens hovedstad, Kairo, i et nyt forsøg på at få parterne til at indgå våbenhvile.

/ritzau/

 

Dagens Gossip