USA genopfylder Israels våbenlager

Skrevet af admin

31/07/2014

Mest læste i dag

USA har onsdag bekræftet, at det har genopfyldt Israels lager af krigsmateriel.

Det sker blot få timer, efter at amerikanerne i stærke vendinger fordømte et israelsk angreb på en FN-drevet pigeskole i Gazastriben.

Det israelske militær anmodede ifølge Pentagon om ekstra skyts til sine svindende forsyninger 20. juli. Forsvarsministeriet godkendte anmodningen tre dage senere, lyder det.

- USA er forpligtet til at sikre sikkerheden i Israel, og det er vitalt for amerikanske interesser at assistere Israel med at udvikle og fastholde et stærkt og beredt forsvar, siger en Pentagon-talsmand i en meddelelse.

- Militærsalget hænger sammen med disse mål, fortsætter talsmanden.

To ammunitionssendinger stammer fra et forholdsvis ukendt lager, som det amerikanske militær har på jorden i Israel til brug i nødsituationer. Lageret estimeres at have en værdi af omkring en milliard dollar.

Pentagon-talsmanden understreger, at materiellet har været en del af lageret i "et par år inden den nuværende krise".

Det er uvist, om Det Hvide Hus har været med til at blåstemple de nye forsyninger til Israel, men ifølge talsmanden er det ifølge amerikansk lov ikke nødvendigt, at præsidentkontoret godkender en sending som denne.

Beslutningen kan dog være med til at skabe politisk debat i USA, som har forsøgt at mægle i striden mellem Israel og Hamas, der indtil videre har kostet flere end 1300 palæstinensere livet.

Israel beskyldes fra flere sider for at bruge overdreven magt og ikke gøre tilstrækkeligt for at skåne civile i Gaza.

/ritzau/AFP