USA har bombet IS i Irak 14 gange

Selv om Islamisk Stat har truet med at dræbe endnu en amerikansk journalist, der holdes som gidsel, har amerikanske fly gennemført 14 luftangreb ved Iraks største dæmning i de seneste 24 timer, siger amerikanske embedsmænd.

Siden tirsdag har amerikanske droner og kampfly ødelagt eller beskadiget blandt andet seks af Islamisk Stats Humvees, to lastbiler med våben og flere affyringssteder, meddeler den centrale amerikanske kommando.

Med de seneste angreb er der i alt gennemført 84 amerikanske luftangreb siden den 8. august. 51 af dem var for at støtte de irakiske styrker nær dæmningen ved Mosul, som nu kontrolleres af irakiske og kurdiske sikkerhedsstyrker.

Det amerikanske udenrigsministerium har anmodet om at få yderligere 300 mand til at øge sikkerheden i Irak, siger regeringskilder i Washington. Anmodningen er ikke godkendt endnu.

USA's militær har allerede sendt over 800 soldater for at bekæmpe Islamisk Stat, der overraskende vandt kontrol over store områder i juni.

Militante fra Islamisk Stat, der har offentliggjort en video, som viser en halshugning af den 40-årige amerikanske journalist James Foley, truer med også at dræbe den amerikanske journalist Steven Sotloff, som bliver holdt som gidsel af gruppen.

Islamisk Stat truer med at dræbe Sotloff, hvis USA ikke indstiller luftangreb af gruppen i Irak.

Sotloff, som er freelancejournalist, har været forsvundet siden den 4. august sidste år, hvor han blev bortført nær Syriens største by Aleppo.

Sotloff har blandt skrevet for nyhedsmagasinet Time og for CNN.

Ifølge Ritzaus oplysninger har James Foley siddet fanget hos den samme gruppe gidseltagere, som i mere end et år tilbageholdte den danske freelancefotograf Daniel Rye Ottosen. Danskeren blev sat fri i juni mod en betragtelig løsesum.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip