USA: Hurtige luftangreb skulle afværge trussel

Det amerikanske militær siger, at det greb til handling hurtigt med bombeangreb mod Islamisk Stat, da det var nødvendigt for at gribe ind over for "en overhængende trussel om angreb fra al-Qaeda veteraner" mod USA og vestlige interesser.

En af de militante, ekstremistiske islamister fra Islamisk Stat siger, at gruppen vil svare igen på de amerikansk-ledede angreb inde i Syrien. Han bebrejder Saudi-Arabien, at det har tilladt sådanne angreb.

- Disse angreb vil blive besvaret. Saudi-Arabiens kongefamilie er dem, som bør bebrejdes. Det skete på grund af dem, siger han.

Det amerikanske militær siger, at dets partnere i luftangrebene i Syrien omfattede Jordan, Bahrain, Saudi-Arabien, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater.

I en erklæring fra den amerikanske centralkommando hedder det, at USA's militær var nødt til at handle hurtigt for at gribe ind over for et "umiddelbart forstående angreb" mod USA og vestlige interesser fra "erfarne al-Qaeda veteraner", som har forskanset sig i et sikkert område i Syrien.

Ifølge erklæringen blev der affyret missiler fra krigsskibe i internationalt farvand i blandt andet Det Røde Hav.

Angrebet mod IS kommer, efter 130.000 syriske kurdere inden for de seneste dage er flygtet til Tyrkiet. Deres landsbyer i det kurdiske område i det nordøstlige Syrien er blevet invaderet af Islamisk Stat. De civile kurdere frygter ifølge eget udsagn en massakre i det nordlige Syrien nær byen Ain al-Arab, der af kurderne er kendt som Kobane.

Angrebene tirsdag morgen var i første række koncentreret om byen Raqqa, som er Den Islamistiske Stats højborg.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip