USA: Israel står højst sandsynligt bag skole-angreb

Der er ikke megen tvivl om, at israelske soldater står bag det "totalt uforsvarlige" angreb, der onsdag kostede 16 mennesker livet på en FN-skole i Gazastriben.

Det siger Josh Earnest, der er talsmand for Det Hvide Hus, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Beskydningen af en FN-facilitet, der husede uskyldige civile på flugt fra vold, er totalt uacceptabel og totalt umulig at forsvare, siger Earnest.

Han henviser til udtalelser fra FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, der har understreget, at alle tilgængelige beviser peger på, at Israel står bag drabene.

- Så mens vi understreger vigtigheden af en fuldkommen efterforskning af denne tragiske hændelse, forekommer det ikke som om, at der er megen tvivl om, hvis artilleri der var involveret, siger talsmanden.

- Det er derfor, vi har fortsat med at opfordre Israel til at leve op til landets høje standarder, som det har sat for beskyttelsen af uskyldige civile. Der er tydeligvis mere, der kan og bør blive gjort for at sikre uskyldige civile, understreger Josh Earnest.

FN-skolen, der ligger i flygtningelejren Jabalia, huser omkring 3300 palæstinensere.

Efter 24 dages israelske angreb har mindst 1397 personer mistet livet, viser en opgørelse fra FN. Af dem var omtrent to tredjedele civile, lyder vurderingen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip