USA-kender: Derfor er Clinton så beskeden efter storsejr

20/04/2016 08:08

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den overbevisende sejr til Hillary Clinton ved primærvalget i delstaten New York tirsdag betyder, at hendes chancer for at blive Demokraternes præsidentkandidat på bekostning af Bernie Sanders er særdeles store.

Det vurderer Anders Agner, der er redaktør på hjemmesiden kongressen.com, der skriver om amerikansk politik.

- Det er en meget klar sejr, hun tager over Sanders. Hun vinder med 15 procentpoint og får sat skabet på plads på hjemmebanen i New York.

- Derudover får hun stoppet Sanders' fortælling om, at han har momentum, fordi han har vundet mange af de seneste delstater. Hun er kommet meget tættere den endelige sejr nu, siger Anders Agner.

Selv om sejren synes inden for rækkevidde for den tidligere udenrigsminister og førstedame, vil vi nok ikke komme til at se en hoverende Clinton, der tør gå hårdere til Sanders, vurderer Anders Agner, der selv var blandt tilskuerne i New York under Clintons sejrstale tirsdag.

- Vi så det allerede lidt i hendes tale i aften, og vi skal nok også forvente at se en Clinton, der fremover vil række ud til Bernie Sanders og hans støtter. Hun får brug for dem senere, så hun har interesse i at begynde at hele partiet, siger Anders Agner.

Hos Republikanerne var den store sejr til Donald Trump i New York et vigtigt rygstød efter en svær periode for den kontroversielle kandidat.

Men selv om han nu udbygger føringen ned til Ted Cruz, tyder meget fortsat på, at Trump får svært ved at nå de nødvendige 1237 delegerede før partikonventet til sommer. Det vil medføre et såkaldt åbent konvent.

- Der er stadig mest, der taler for, at det ender med et åbent konvent, men der vil blive regnet, kigget i prognoser og så videre frem mod de næste primærvalg i blandt andet Pennsylvania og Maryland, og måske kan han sætte en spurt ind og nå de 1237 delegerede, siger Anders Agner.

På tirsdag holdes der i alt valg i fem delstater, hvoraf Pennsylvania er den klart største målt på delegerede hos begge partier.

/ritzau/