USA-kender: Historisk nominering sætter fokus på kvinderne

Hillary Clinton har med sin nominering som Demokraternes præsidentkandidat skrevet sig ind i historien. Og det er ikke gået nogens næse forbi ved partiets konvent i Philadelphia, Pennsylvania.

Det fortæller Anders Agner Pedersen, USA-kender og redaktør på kongressen.com. Han har selv været til stede ved konventet.

- Alle, der var på plads i Philadelphia til anden dag på partikonventet, kunne se, at vi var vidner til en historisk begivenhed, fordi det er første gang, at en kvinde bliver nomineret som kandidat til præsidentembedet.

- Det var noget, man meget tydeligt kunne se, at de gjorde en dyd ud af at understrege. Mange af talerne tog udgangspunkt i, at hun er den første kvinde, og at man nu fik slået hul igennem det meget omtalte glasloft, siger Anders Agner.

Han vurderer, at Demokraterne vil bruge kvindekortet som en af trumferne i valgkampen, hvor Republikanernes Donald Trump skal besejres for at sende Hillary Clinton til Det Hvide Hus.

Blandt andet var mange stærke kvindelige personligheder var på talerstolen.

- Demokraterne bruger det meget aktivt nu. De fremstiller selvfølgelig partiet som det, der virkelig vil gøre noget for kvinder, ligeløn og ligestilling, siger han.

Også Hillary Clintons mand, tidligere præsident Bill Clinton, talte ved konventet tirsdag. Han havde en helt særlig mission.

- Det var en tale, som for alvor skulle præsentere den brede offentlighed for mennesket Hillary Clinton. Hustruen, moren, bedstemoren Hillary Clinton, men også lederen Hillary Clinton, lyder det fra Anders Agner, som mener, at Bill Clinton "slap fint fra det".

Med partiets nominering i hånden skal Hillary Clinton nu fokusere på at forene partiet, der slår revner. Samtidig skal hun vinde amerikanernes gunst.

- Det vigtigste for hende er at få helet partiet og få tumulten med tilhængerne af Bernie Sanders (tidligere rival til nomineringen, red.) tæmmet. Og så skal hun finde en måde til, at amerikanerne i højere grad kommer til at synes om hende og have tillid til hende, siger Anders Agner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip