USA-kender: Nu kan Trump ikke stoppes

Den sidste bastion er faldet, og dermed er vejen banet for rigmanden Donald Trump.

Det siger USA-kender og redaktør på kongressen.com, Anders Agner Pedersen, efter mangemilliardæren har fejet alt modstand til side i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat.

Natten til onsdag trak Texas-senatoren Ted Cruz sig fra valgkampen, efter han havde tabt primærvalget i Indiana til Trump.

Og onsdag eftermiddag har også Trumps sidste modstander, guvernør i Ohio John Kasich, opgivet sin kampagne for at blive kandidat.

- Det er svært at forestille sig, hvordan Donald Trump nu skal kunne stoppes. Der skal ske et eller andet, som jeg i hvert fald ikke har fantasi til at forestille mig, hvad kan være, siger Anders Agner Pedersen.

Ifølge redaktøren står det nu krystalklart, at det er Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump, der skal dyste om at overtage posten som USA's næste præsident. Og det bliver ikke kønt, siger Anders Agner Pedersen.

- Nu kan Clinton forberede sig på, hvem hun skal stå overfor. Dermed kan hun sætte sine strateger til i endnu højere grad at rette fokus på at prøve at angribe Trump, ligesom han også har sat ind på at angribe hende, siger han.

Den store ubekendte er til gengæld, hvordan de republikanere, som ikke ønsker Donald Trump som partiets kandidat, vil håndtere situationen.

- Spørgsmålet er, om de kan lære at acceptere Trump, eller om de slet ikke vil stemme på nogen? Vil de gå helt over i den anden grøft og stemme på Hillary?

- Det ved vi ikke, og nu starter Trumps arbejde med at samle partiet rundt om sig, siger Anders Agner Pedersen.

Sejren i Indiana tirsdag betød, at Trump bevæger sig over 1000 delegerede, og han behøver 1237 for at blive nomineret på det republikanske partikonvent i Cleveland i juli. Det ligner nu en ren formalitet uden modkandidater.

/ritzau/

 

Dagens Gossip