USA kræver Roman Polanski udleveret i overgrebssag

Anklagemyndigheden i USA har sendt en anmodning til de polske myndigheder om udlevering af filminstruktøren Roman Polanski. Det oplyser statsadvokaten i Polen ifølge nyhedsbureauet PAP.

Instruktøren er i USA mistænkt i en snart 40 år gammel sag om overgreb mod en mindreårig i USA. Tilbage i 2009 og 2010 sad instruktøren 10 måneder i arrest i Schweiz, da USA også dengang krævede ham udleveret.

En domstol i alpelandet endte dog med at afvise at udlevere instruktøren til USA.

Roman Polanski har polske forældre, men bor i Frankrig. Han har opholdt sig i Krakow i Polen i forbindelse med forberedelserne til filmoptagelser.

Med kravet fra USA risikerer den 81-årige instruktør igen at blive tilbageholdt, mens de polske myndigheder behandler udleveringssagen.

Roman Polanski forlod USA i 1978, og siden har han ikke været i landet. Han er anklaget for at have forgrebet sig på en 13-årig pige.

Angiveligt gav instruktøren pigen champagne og sovemedicin, inden han forgreb sig på hende.

Polanski har tidligere erkendt at have haft sex med den mindreårige pige. Men han nægter, at der er tale om en såkaldt drugrape, hvor man opnår samleje ved at bedøve sit offer, som så ikke kan gøre modstand.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip