USA løslader saudiarabisk fange fra Guantanamo

Efter 12 år i fangenskab er Mohammed al-Zahrani blevet løsladt fra fængslet Guantanamo, oplyser det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.

Al-Zahrani er den seneste af syv fanger, der i løbet af de sidste tre uger er blevet løsladt fra det omstridte fængsel.

Saudiaraberen har de seneste 12 år været betragtet som en trussel mod amerikanske interesser. Men ved den seneste bedømmelse fra et nævn, der blandt andet består af repræsentanter fra det amerikanske udenrigs- og forsvarsministerium, var al-Zahrani ikke længere en trussel mod USA.

Der er stadig 142 fanger tilbage på Guantanamo. 73 er blevet godkendt til løsladelse, hvor flere stammer helt tilbage fra George W. Bushs tid som præsident. Den nuværende præsident Barack Obama synes dog at have øget antallet af løsladelser i de seneste uger.

13 fanger på Guantanamo skal være blevet løsladt i år. Heriblandt den første fange fra Yemen siden 2010.

Barack Obama lovede under sin valgkampagne for at blive amerikansk præsident, at han ville lukke lejren i 2009. Det er imidlertid ikke sket, hvilke har vakt stor kritik fra flere menneskerettighedsorganisationer.

I sidste måned citerede avisen Wall Street Journal dog kilder i Det Hvide Hus for at sige, at Obama vil have lukket fængslet, inden hans embede udløber i 2016.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip