USA melder om civile tab ved angreb på Islamisk Stat

I perioden mellem 12. april og 4. juli 2015 er otte civile formentlig blevet dræbt og tre andre såret under amerikanske luftangreb på Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

Det fremgår af en intern undersøgelse i det amerikanske militær. Den er lavet på foranledning af USA's Centralkommando.

Det er tredje gang, siden USA indledte luftbombardementer af mål fra IS i 2014, at amerikanerne har meldt om civile tab.

I de to tidligere tilfælde har militæret oplyst, at seks civile er blevet dræbt.

- Vi fortsætter med at gennemgå yderligere påstande om civile tab og vil komme med yderligere oplysninger i fremtiden, hedder det i en erklæring fra Centralkommandoen.

Frem til 13 januar i år har USA ifølge egne oplysninger gennemført 6393 luftangreb mod IS i Irak og 3234 luftangreb mod IS i Syrien.

De seneste otte civile tab er sket under fem separate luftangreb. Et af dem skete angiveligt 4. juli i fjor nær Raqqa, IS-hovedbyen i Syrien.

Ifølge USA's militær var målet en "højt vurderet enkeltperson", der blev angrebet. Lige da missilet var affyret, kom en bil og en motorcykel ind i området, hvor målet var.

Tre uidentificerede civile blev angiveligt dræbt ved dette tilfælde, siger undersøgelsen.

11. juni kostede et angreb på en IS-enhed ved Soluk i Syrien tre civile livet, og andre to civile blev dræbt ved al-Huwayjah i Irak 12. april.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip