USA øger sikkerhed i Saudi-Arabien og lukker ambassade

Amerikanske statsborgere, der befinder sig i Saudi-Arabien, skal være ekstra forsigtige, når de i de kommende dage bevæger sig rundt i landet.

Det oplyser USA's ambassade i hovedstaden Riyadh lørdag. Samtidig lukker USA ned for ambassaden i byen og konsulaterne i Jeddah og Dhahran, hedder det i en udtalelse.

Ambassaden begrunder ikke beslutningen, men ifølge tv-stationen Fox News, der citerer en unavngiven efterretningskilde, er truslen "alvorlig".

Udenrigsministeriet i Washington har ikke villet kommentere på den midlertidige lukning af de diplomatiske udposter.

Fredag advarede ambassaden i Riyadh vestlige oliearbejdere i Saudi-Arabien om, at de muligvis er mål for angreb fra militante grupper i landet uden at komme nærmere ind på, hvilke militante grupper der er tale om.

Saudi-Arabien bruger enorme beløb på at sikre sine grænser udadtil mod de militante grupper, der hærger mange af nabolandene.

Militæret i Saudi-Arabien deltager i den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat, som de seneste år har vundet terræn i både Syrien og Irak.

I slutningen af januar blev to amerikanere beskudt i det østlige Saudi-Arabien.

Det var det fjerde angreb på udlændinge i Saudi-Arabien, og i slutningen af 2014 anholdt myndighederne tre tilhængere af Islamisk Stat for at have skudt og såret en dansker, der i sin bil var på vej hjem fra arbejde i hovedstaden Riyadh.

Ligeledes i december angreb en gerningsmand en canadier, som blev såret af en kniv, da han var på indkøb i et storbycenter i Dhahran.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip