USA øger sikkerhed i Saudi-Arabien og lukker ambassade

Amerikanske statsborgere, der befinder sig i Saudi-Arabien, skal være ekstra forsigtige, når de i de kommende dage bevæger sig rundt i landet.

Det oplyser USA's ambassade i hovedstaden Riyadh lørdag. Samtidig lukker USA ned for ambassaden i byen og konsulaterne i Jeddah og Dhahran, hedder det i en udtalelse.

Ambassaden begrunder ikke beslutningen, men ifølge tv-stationen Fox News, der citerer en unavngiven efterretningskilde, er truslen "alvorlig".

Udenrigsministeriet i Washington har ikke villet kommentere på den midlertidige lukning af de diplomatiske udposter.

Fredag advarede ambassaden i Riyadh vestlige oliearbejdere i Saudi-Arabien om, at de muligvis er mål for angreb fra militante grupper i landet uden at komme nærmere ind på, hvilke militante grupper der er tale om.

Saudi-Arabien bruger enorme beløb på at sikre sine grænser udadtil mod de militante grupper, der hærger mange af nabolandene.

Militæret i Saudi-Arabien deltager i den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat, som de seneste år har vundet terræn i både Syrien og Irak.

I slutningen af januar blev to amerikanere beskudt i det østlige Saudi-Arabien.

Det var det fjerde angreb på udlændinge i Saudi-Arabien, og i slutningen af 2014 anholdt myndighederne tre tilhængere af Islamisk Stat for at have skudt og såret en dansker, der i sin bil var på vej hjem fra arbejde i hovedstaden Riyadh.

Ligeledes i december angreb en gerningsmand en canadier, som blev såret af en kniv, da han var på indkøb i et storbycenter i Dhahran.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip