USA og Disney overtager formandskabet i Arktisk Råd

USA's arktiske politik vil næppe blive formidlet i et Disneys univers, som det kendes fra filmen Frost, mens det er sandsynligt, at det vil ske i form af en dokumentarfilm, der skal vise, hvordan livet i Arktis ser ud i virkeligheden.

På konferencen Arctic Frontiers i den nordnorske by Tromsø gør USA's arktiske ambassadør, Robert Papp, rede for, hvordan det kommende amerikanske formandskab i Arktisk Råd allerede har forhandlet med Disney om at udbrede kendskabet til polarregionen.

- Måske skal vi bruge Disney til at fortælle amerikanerne om Arktis - ikke bare om Alaska, men hele regionen. Frost er et fantasiunivers i Norge, mens virkeligheden er en anden, siger den tidligere admiral i det amerikanske kystvagt.

Robert Papp er på rundrejse for at præsentere USA's prioriteter, når amerikanerne overtager det roterende formandskab i Arktisk Råd i april efter Canada.

Han begyndte i Sverige, er nu i Norge, inden han senere på ugen kommer til København.

Den pensionerede admiral har højt på sin dagsorden, at sikkerheden til havs i Arktis skal følge med den øgede maritime aktivitet i regionen.

Det kræver et stærkt eftersøgnings- og redningsberedskab. Her vil USA styrke de allerede indgåede aftaler.

Amerikanerne ønsker også at forbedre levevilkårene i Arktis. Den smeltende is kommer eksempelvis til at skabe en lang række problemer i Alaska på energi- og klimafronten, hvor samfund må leve med nedslidte dieselgeneratorer som elforsyning.

Endelig vil USA også gøre klart, at de klimaforandringer, der finder sted i Arktis, ikke kun har indflydelse der, ligesom det, der sker andre steder på jorden, også har indflydelse på, hvad der sker i Arktis.

Et Arktis med fælles ansvar, udfordringer og muligheder er de ord, der skal indramme det amerikanske formandskab.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip